Görögkatolikus Templom

Month: May 2013

Elsőáldozás 2013

2013. május 26-án, Mindenszentek vasárnapján, templomunkban nyolc gyermek járult első szentáldozáshoz.

elsoaldozok2013

A napi evangélium szerint Jézus barátainak nevezi az apostolokat.

A Szent Liturgián arról elmélkedtünk, hogy Jézus szolgájának lenni is nagy kitüntetés. Nagy dolog egy államfő vagy más hatalommal, ranggal, vagyonnal rendelkező ember szolgájának is lenni, hát még Jézusnak, akinek hatalma van az élet és a halál, minden teremtett valóság fölött, rangja az Istenfiúság és Istenség, tulajdona az egész látható és láthatatlan világ. És Ő, a legnagyobb Úr, nem szolgákként kezel minket, hanem barátaivá fogad. Az első szentáldozáskor a Vele, a feltámadott Jézus Krisztussal való bensőséges egyesülés által nevezte barátainak a nyolc fiatalt.

Ugyanakkor meghívta az elsőáldozókat és a velük együtt levőket arra, hogy igazi barátai legyünk. A szentek, akiket ezen a napon ünnepeltünk, megtanítják nekünk, hogy mit jelent emberi oldalról megközelítve Krisztus barátainak lenni, Istent szeretni, parancsainak engedelmeskedni, a szentség útján járni.

A Keresztelő Szent János születése görögkatolikus templom közössége együtt imádkozott azért, hogy az elsőáldozók valódi és igaz barátai legyenek Jézusnak.

Megújult a Képviselőtestület

Az egyházközség új Képviselőtestületet választott az egyházi előírások szerint.

A megújult Képviselőtestület május 5-én tette le fogadalmát a közösség előtt 5 évre.

DSCN2820

A Képviselőtestület tagjai (a képen látható sorrendben):

Borsi Pál, Papp Mihály, Fetykó Miklós, Kegyes János, Domokos Csaba, Tursuk József, Trella András és Lengyel Attila.

A közösség együtt imádkozott a Szent Liturgián értük, hogy Isten dicsőségére és a Keresztelő Szent János születése templom lelki és anyagi előrehaladására végezzék önként vállalt szolgálatukat.

További képek a facebook fiókunkban vagy Pircsuk Gyöngyi fiókjában.